Home Aktualności Z przeterminowanej wołowiny robili burgery? Wpadka na Łasztowni
Aktualności

Z przeterminowanej wołowiny robili burgery? Wpadka na Łasztowni

584

47 kilogramów przeterminowanej wołowiny, ta ilość pozwala na zrobienie około 200 burgerów. Inspektorzy są bezwzględni wobec nieuczciwych gastronomów. 

 

O swoich odkryciach inspektorzy poinformowali bardzo nietypowo – w rolce nagranej na szczecińskiej Łasztowni w Food Porcie. Miejscu, gdzie od początku lata szczecinianie i turyści mogą się raczyć jadłem wprost z samochodów. Krótki film z informacją o wynikach kontroli zawisnął na facebookowym profilu inspekcji i jasno sugeruje, że nieuczciwego przedsiębiorcy należy szukać właśnie tam – wskazuje Kurier Szczeciński.

A zarzuty inspektorów Wojewódzkiej Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Szczecinie są bardzo mocne. W jednym z food trucków ujawniono 47 kilogramów przeterminowanego mięsa wołowego, do tego produkt był przechowany w niewłaściwej temperaturze, co tylko potęguje zarzuty. W takiej ilości mięsa można zrobić około 200 burgerów.

WIJHARS rozpoczął kontrole 5 sierpnia, tuż po kolejnej edycji Tall Ships Races, którą to imprezę odwiedziło ponad milion osób.

 

Powiązane artykuły

Biznes i inwestycjeAktualności

Oświetlili park na Pomorzanach

Dzięki nowemu oświetleniu park przy ulicy Boryny to teraz bezpieczne i klimatyczne...

AktualnościBiznes i inwestycjeW regionie

Przy lotnisku w Goleniowie powstanie park handlowy. Otwarcie za dwa lata

Polska spółka Refield, która niedługo zbuduje nowe parki handlowe w Łańcucie i...

Aktualności

Wzywają do oprotestowana podwyżek w strefie parkowania. NiOL „To anonimowe, kłamliwe ulotki”

„Na klatkach schodowych w śródmieściu Szczecina pojawiły się oszukańcze ulotki wzywające do...

AktualnościMotoryzacja

W niedzielę jeździmy komunikacją miejską i pociągami Polregio za darmo

W najbliższą niedzielę, czyli 22 września, bilety będą zbędne, aby skorzystać z...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com