Festiwal Restaurant Week to największa impreza kulinarna w Polsce, która zachęca konsumentów do próbowania nowych dań, niespotykanych na co dzień w kartach menu. W tym roku do festiwalu zgłosiło się aż 400 restauracji, z czego 31 w Szczecinie.
Restaurant Week to festiwal, w którym możemy spróbować dań spoza karty swoich ulubionych restauracji. Szeroka gama posiłków w wersji mięsnej, wegańskiej czy wegetariańskiej, sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Sama impreza odbywa się w 13 największych polskich miastach, a do udziału zgłosiło się aż 400 restauracji. W samym Szczecinie bierze udział 31 lokali o różnej tematyce i daniach.
– To niezwykła okazja do odwiedzania szczecińskich restauracji, tych debiutujących w festiwalu, ale i tych ulubionych, do których lubimy wracać. Wspierajmy tym samym miejsca z pysznym jedzeniem, cieszmy się nowymi smakami, doznaniami i wspólnie spędzonym czasem – mówi influencerka i opiekunka festiwalu Justyna Hof.
Szczecińskie restauracje przygotują trzydaniowe menu, które poza festiwalem nie występuje w karcie. Jednocześnie od organizatorów, goście otrzymają w prezencie cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water (dla pełnoletnich) bądź Kinley Elderflower Zero Cukru. To nie tylko okazja do zjedzenia wyjątkowych dań, ale i spotkania ze znajomymi.
Restauracje biorące udział w festiwalu:
- Bona Pasta
- Sushi & Pizza HOUSE
- Basilia Ristorante
- The Greek Ouzeri
- Kathmandu
- Nesebar kuchnia bałkańska
- TUTAJ – klubokawiarnia&bistro
- AMORE MIO
- bAchus
- Bombay
- Buddha Thai&Fusion
- Figle
- Jin Du
- Koku Sushi Al. Wojska Polskiego
- Koku Sushi Księcia Warcisława I
- Krowa Mać Burger’s Szczecin
- La Luna
- Novo2 Lounge Bar
- Palmyra
- PESTO
- Piatto Italian Kitchen
- Pizzeria Pablo
- Restauracja Lokalna
- Sake SUSHI&THAI
- SAME SUSHI
- The Kitchen Meet & Eat
- Tokyo Sushi’n’Grill
- Winestone
- ZIEMNIAK I SPÓŁKA (Deptak Bogusława)
- ZIEMNIAK I SPÓŁKA (Dworcowa)
Festiwal rozpoczął się 13 marca i potrwa do 25 kwietnia. W tym czasie codziennie będziemy mogli spróbować wyjątkowych menu. Link do biletów: Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl