Home Lifestyle Święto smakoszy ruszyło. W Szczecinie trwa Restaurant Week
Lifestyle

Święto smakoszy ruszyło. W Szczecinie trwa Restaurant Week

232

Festiwal Restaurant Week to największa impreza kulinarna w Polsce, która zachęca konsumentów do próbowania nowych dań, niespotykanych na co dzień w kartach menu. W tym roku do festiwalu zgłosiło się aż 400 restauracji, z czego 31 w Szczecinie. 

 

Restaurant Week to festiwal, w którym możemy spróbować dań spoza karty swoich ulubionych restauracji. Szeroka gama posiłków w wersji mięsnej, wegańskiej czy wegetariańskiej, sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Sama impreza odbywa się w 13 największych polskich miastach, a do udziału zgłosiło się aż 400 restauracji. W samym Szczecinie bierze udział 31 lokali o różnej tematyce i daniach.

To niezwykła okazja do odwiedzania szczecińskich restauracji, tych debiutujących w festiwalu, ale i tych ulubionych, do których lubimy wracać. Wspierajmy tym samym miejsca z pysznym jedzeniem, cieszmy się nowymi smakami, doznaniami i wspólnie spędzonym czasem – mówi influencerka i opiekunka festiwalu Justyna Hof.

Szczecińskie restauracje przygotują trzydaniowe menu, które poza festiwalem nie występuje w karcie. Jednocześnie od organizatorów, goście otrzymają w prezencie cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water (dla pełnoletnich) bądź Kinley Elderflower Zero Cukru. To nie tylko okazja do zjedzenia wyjątkowych dań, ale i spotkania ze znajomymi. 

Restauracje biorące udział w festiwalu:

  • Bona Pasta
  • Sushi & Pizza HOUSE
  • Basilia Ristorante
  • The Greek Ouzeri
  • Kathmandu
  • Nesebar kuchnia bałkańska
  • TUTAJ – klubokawiarnia&bistro
  • AMORE MIO
  • bAchus
  • Bombay
  • Buddha Thai&Fusion
  • Figle
  • Jin Du
  • Koku Sushi Al. Wojska Polskiego
  • Koku Sushi Księcia Warcisława I
  • Krowa Mać Burger’s Szczecin
  • La Luna
  • Novo2 Lounge Bar
  • Palmyra
  • PESTO
  • Piatto Italian Kitchen
  • Pizzeria Pablo
  • Restauracja Lokalna
  • Sake SUSHI&THAI
  • SAME SUSHI
  • The Kitchen Meet & Eat
  • Tokyo Sushi’n’Grill
  • Winestone
  • ZIEMNIAK I SPÓŁKA (Deptak Bogusława)
  • ZIEMNIAK I SPÓŁKA (Dworcowa)

 

Festiwal rozpoczął się 13 marca i potrwa do 25 kwietnia. W tym czasie codziennie będziemy mogli spróbować wyjątkowych menu. Link do biletów: Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl

 

 

Powiązane artykuły

AktualnościKulturaLifestyle

Jak weekend, to tylko w Szczecinie! Oto, co na nas czeka w najbliższych dniach

Przed nami ostatni weekend lipca, który zapowiada się naprawdę obiecująco. Świadczy o...

AktualnościLifestyleRozmowySport

Tomasz Bulikowski: Pobiegniesz raz po górach, nie zechcesz innych biegów

Na co dzień pracuje w firmie produkującej jachty, w czasie wolnym trenuje,...

AktualnościKulturaLifestyleTurystyka

Gwiazdy na koncertowej scenie The Tall Ships Races

Finał regat The Tall Ships Races to nie tylko woda, wspaniałe jednostki...

AktualnościLifestyleRozmowy

Angelika Muchowska o trudach pracy konferansjerki: „Przetłumaczyłam żart prezesa, nikt się nie zaśmiał”

Eventy, spotkania biznesowe, czy też celebrantka podczas ślubów humanistycznych. Angelika Muchowska od...