Święta Bożego Narodzenia to czas, w którym smaki i zapachy mają szczególne znaczenie. W ofercie Asprodu znajdziemy szeroki wachlarz tradycyjnych wypieków, które przyciągają klientów swoim smakiem i estetyką. Firma z powodzeniem łączy klasyczne receptury z nowoczesnymi trendami. O zamówieniach warto pomyśleć już dzisiaj.
Klasyka, która zachwyca na świątecznych stołach? Od lat królują pierniki, serniki, makowce, babki i keksy – to one stanowią fundament oferty Asprodu. Firma wzbogaciła je o wyjątkowe akcenty, jak ręcznie zdobione pierniczki, domki z piernika czy ciasteczka z okolicznościowymi nadrukami, które mogą posłużyć zarówno jako dekoracja, jak również oryginalny prezent.
Te wszystkie cuda powstają w rzemieślniczej pracowni Asprodu, podobnie jak ręcznie tworzone czekolady, pralinki i bombki czekoladowe z bożonarodzeniowymi motywami.
– Chcemy, by nasze produkty nie tylko smakowały, ale także cieszyły oko. Święta to wyjątkowy czas, a nasza oferta podkreśla jego magię – wyjaśnia Anna Łukasik, dyrektor Marketingu Asprod SA. – W ofercie mamy także wyjątkowe, świeżo palone kawy, idealne do świątecznych wypieków lub jako dodatek do prezentu.
Tradycja z nutką nowoczesności
Asprod zawsze cenił sobie tradycję. Ciekawostką jest, że podczas wigilii firmowej Asprodu pracownicy dzielą się chlebem zamiast opłatka. Ta wyjątkowa tradycja nawiązuje do symboliki chleba jako podstawowego składnika świątecznego stołu. Jest również symbolem zaangażowania, jakie firma wkłada w przygotowanie świątecznej oferty.
Asprod umiejętnie odświeża klasyczne receptury, wprowadzając do nich nutę nowoczesności z szacunkiem dla tradycji. – Przykładem są serniki o niecodziennych smakach: cytrynowy, z rokitnikiem czy z makiem oraz pierniki w wersji z kremem budyniowym i śliwkami. Dla miłośników babek firma przygotowała m.in. marchewkową lub serowo-makową, a także tradycyjną włoską Panettone, coraz popularniejszą w naszym kraju – mówi Anna Łukasik.
Święta nie tylko na słodko
Oprócz słodkich specjałów w świątecznej ofercie znajdziemy również słone przekąski, które doskonale komponują się z wigilijnym barszczem. Paszteciki z pieczarkami, kapustą czy szpinakiem to obowiązkowy element świątecznego menu.
Kiedy zamawiać świąteczne przysmaki?
Wszystkie ciasta będą dostępne w wolnej sprzedaży, natomiast jeżeli zależy nam na konkretnym produkcie, dobrze jest go wcześniej zamówić, najlepiej do 20 grudnia – osobiście w jednym z punktów firmowych lub na stronie internetowej www.asprod.com.pl.
– Nasza oferta cieszy się dużym zainteresowaniem, a nie chcielibyśmy, żeby komuś zabrakło naszych świątecznych łakoci – zachęca Anna Łukasik.