Home Aktualności Z przeterminowanej wołowiny robili burgery? Wpadka na Łasztowni
Aktualności

Z przeterminowanej wołowiny robili burgery? Wpadka na Łasztowni

604

47 kilogramów przeterminowanej wołowiny, ta ilość pozwala na zrobienie około 200 burgerów. Inspektorzy są bezwzględni wobec nieuczciwych gastronomów. 

 

O swoich odkryciach inspektorzy poinformowali bardzo nietypowo – w rolce nagranej na szczecińskiej Łasztowni w Food Porcie. Miejscu, gdzie od początku lata szczecinianie i turyści mogą się raczyć jadłem wprost z samochodów. Krótki film z informacją o wynikach kontroli zawisnął na facebookowym profilu inspekcji i jasno sugeruje, że nieuczciwego przedsiębiorcy należy szukać właśnie tam – wskazuje Kurier Szczeciński.

A zarzuty inspektorów Wojewódzkiej Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Szczecinie są bardzo mocne. W jednym z food trucków ujawniono 47 kilogramów przeterminowanego mięsa wołowego, do tego produkt był przechowany w niewłaściwej temperaturze, co tylko potęguje zarzuty. W takiej ilości mięsa można zrobić około 200 burgerów.

WIJHARS rozpoczął kontrole 5 sierpnia, tuż po kolejnej edycji Tall Ships Races, którą to imprezę odwiedziło ponad milion osób.

 

Powiązane artykuły

AktualnościSport

Pogrom. Takiego wyniku nikt się nie spodziewał

Na wyjeździe jeszcze nigdy z nimi nie wygrali, dziś wychodząc na boisko,...

AktualnościHistoria

Odnowili głaz upamiętniający słynnego poetę

„Odnowiliśmy głaz upamiętniający Friedricha Schillera, ustawiony w 1905 roku, w setną rocznicę...

Aktualności

Żołnierze ze szczecińskiej „Dwunastki” strzelają nad morzem

Żołnierze ze szczecińskiej „Dwunastki” regularnie zamieniają jednostkę na koszary i poligony nie...

Aktualności

Tak źle, jak jest teraz, nie było nawet w 1946 roku

Szczecin, podobnie jak cała Polska, starzeje się  i dramatycznie wyludnia – tak...